010-215 02 48 Ma t/m vrijdag van 09:00-17:00
Deel dit vrijwilligerswerk:

Ga jij mee als vakantie vrijwilliger?

Training & instructie nieuwe vrijwilligers

Al onze vrijwillige reisbegeleiders krijgen een inlogcode voor onze begeleiderswebsite Zon&Zorg. Op deze website is alle informatie en documentatie te vinden die je nodig hebt om onze reizigers goed te kunnen begeleiden. Do's en don'ts over de omgang met reizigers, wat je kunt doen om de vakantie extra leuk te maken en hoe je omgaat met lastige situaties.

Met alle instructies van Zon&Zorg ga je goed voorbereid op vakantie. Uiteraard krijg je van te voren ook alle contactgegevens van je mede-vrijwilligers en van de zorgprofessional(s) die deel uitmaken van jouw reisteam. Je kunt samen met hun je reis optimaal voorbereiden. Vragen die je hebt kun je altijd stellen aan onze zorgprofessionals, of aan onze kantoormedewerkers.Altijd het juiste team

Wanneer iemand met een verstandelijke beperking bij ons een reis boekt vragen wij altijd om een profielschets en uitgebreide zorgoverdracht. Maar ook van onze reisbegeleiders houden wij uitgebreide informatie bij over hun kwaliteiten en vaardigheden. Deze informatie gebruiken wij om ervoor te zorgen dat elke reiziger de juiste begeleiding krijgt die hij of zij nodig heeft, maar tegelijkertijd niet van onze begeleiders verlangd wordt om boven hun kunnen te functioneren.Ondersteuning in de praktijk

Elk begeleidersteam bij SET-Reizen staat onder leiding van een zorgprofessional. Deze teamleider heeft dezelfde taken als de vrijwillige reisbegeleiders, maar is ook verantwoordelijk voor het aansturen en functioneren van het team. Onze zorgvuldig geselecteerde beroepskrachten hebben zeer veel ervaring met de doelgroep en geven tijdens de reis ook training en ondersteuning waar nodig. Je staat er nooit alleen voor.

Tijdens elke reis zal onze zorgprofessional je één of meerdere competenties bijbrengen en je bekwaamheid toetsen. je deskundigheids niveau wordt bijgehouden op onze begeleiderswebsite. Op deze manier zorgen wij er voor dat je elke reis iets nieuws leert, maar ook waarborgen we hiermee het leerproces en de deskundigheid van onze vrijwilligers.

Evaluatie

Tijdens de reizen vinden regelmatig evaluaties plaats. Aan het einde van elke dag wordt de dag besproken en wordt er vooruit gekeken naar de volgende dag. Op deze momenten bespreek je met je team hoe de reis gaat, wat eventuele uitdagingen zijn en hoe jullie die samen aan kunnen pakken.

Na afloop van elke reis evalueer jij de vakantie en het functioneren van het begeleidersteam met onze kantoormedewerkers. Ook jouw mede-begeleiders en de zorgprofessional evalueren de reis. Aan de hand van deze evaluaties krijg je tips en feedback die je in de praktijk kunt brengen bij je volgende reis.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je ons altijd bellen op 010 - 215 02 48,
of stuur een e-mail naar info@set-reizen.nl.
Groepsfoto begeleiders